
ملاقات با golden eye 007 بعد از 25 سال
بازی GoldenEye 007 یکی از عناوینی است که گیمرهای قدیمیتر همواره در مورد آن صحبت میکنند. این بازی یکی از نمادهای دهه ۹۰ بازیهای ویدیویی است و اگر برایتان سوال شده که چگونه یک بازی لایسنسشده از فیلمهای جیمز باند به چنین جایگاهی رسیده، با شیموتکس همراه باشید تا میراث این بازی را مرور کنیم.
اگر کاربر اکسباکس سری اکس یا اس باشید، احتمالا این روزها نام GoldenEye 007 را در کنسولتان دیدهاید. مایکروسافت با همکاری استودیوی Rare (که در حال حاضر جزو داراییهای این شرکت محسوب میشود) و البته نینتندو، دوباره بازی GoldenEye 007 که در اصل سال ۱۹۹۷ منتشر شده بود را به پلتفرمهای خودش آورده است. بازی حالا به صورت 4K قابل اجراست و از سیستم اچیومنتهای اکسباکس هم پشتیبانی میکند. همچنین نینتندو هم این بازی کلاسیک کنسول نینتندو ۶۴ را دوباره برای نینتندو سوییچ منتشر کرده که از طریق سرویس اشتراکی سوییچ آنلاین قابل دسترسی است.

۲۵ سال بعد از عرضه، GoldenEye 007 یکی از بهترین بازیهای زمان خودش با میانگین نمرات ۹۶ در متاکریتیک است. به جز اقبال رسانهای، این بازی جیمز باند موفق شد تا بیش از هشت میلیون نسخه بفروشد که عددی فوقالعاده محسوب میشود و آن را به سومین بازی پرفروش کنسول نینتندو ۶۴ پس از Super Mario 64 و Mario Kart 64 قرار میدهد.
بخش چندنفرهای که ابتدا قرار نبود وجود داشته باشد
یکی از ویژگیهای GoldenEye 007 به عنوان یک شوتر اول شخص، بخش چندنفره آن بود. در آن زمان و سال ۱۹۹۷، بخش چندنفره بازی جیمز باند باعث شد تا خیلیها پتانسیل ساخت شوترهای مولتیپلیر را بهتر درک کنند.

مود چندنفره بازی در واقع یک صفحه اسپلیتاسکرین بود که تا چهار بازیکن میتوانستند در آن با هم بازی کنند. این بخش آنقدر محبوب بود که خیلیها هنوز هم خاک نینتندو ۶۴ خودشان را میتکانند تا یک بار دیگر این بازی را به صورت اسپلیتاسکرین تجربه کنند.
با این که ایده بخش چندنفره جالب بود، ناشر بازی یا نینتندو علاقهای به سرمایهگذاری برای آن نداشت. کرکهوپ احتمال میدهد که دلیل بیعلاقه بودن ناشر این بوده که بازی تا همان زمان ۲ سال دیرتر از موعد مقرر منتشر میشد. با این حال، تیم سازنده تصمیم گرفت تا بدون این که نینتندو را در جریان قرار دهد، بخش چندنفرهای که همه به آن امیدوار بودند را توسعه دهد تا با این تصمیم، خاطرات زیادی را برای یک نسل باقی بگذارد.
بخش چندنفره بازی یکی از اون بازیهایی بود که همه توی خوابگاه دانشگاه بازی میکردن. اون زمان هنوز کسی با مفهوم بازی چندنفره آنلاین آشنا نشده بود و بازی کردن به صورت اسپلیتاسکرین، در حالی که آدمها دور همدیگه جمع شده بودن و پیتزا و نوشیدنی گرفته بودن، حال دیگهای داشت.
GoldeEye 007 پس از ۲۵ سال
کرکهوپ میگوید که ظاهر بازی بعد از این همه سال خیلی خوب باقی نمانده اما هنوز هم خوشحال میشود که خیلیها هنوز آن را بازی میکنند و با آن خاطرههای زیادی ساختهاند. میراث بازی معروف جیمز باند بعد از سالها طوری زنده مانده که خیلیها آن را از فیلم اصلی GoldenEye که بازی بر اساس آن ساخته شده بود بیشتر به یاد دارند و حتی کسانی که بازی را تجربه نکردهاند هم حداقل یک بار اسم آن را شنیدهاند.
خوشحالم که بعد از این همه سال، مردم هنوز اون رو بازی میکنن. این که بخشی از خاطرات کودکی یه نفر باشی و براش نوستالژی بسازی، حس خیلی خاصی رو برای من داره.